„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.3 °C
apmācies

Nākamo pirmklasnieku reģistrācija turpināsies

Kopš nākamo pirmklasnieku reģistrācijas sākuma pagājis mēnesis. Izglītības pārvalde (IP) ir apkopojusi rezultātus un pagarinājusi pieteikumu iesniegšanas termiņu.

IP apkopotie dati liecina, ka skolās jau ir pieteikti 823 nākamie pirmklasnieki. Līdz 15. martam izglītības iestādēm rakstiski jāpaziņo vecākiem par bērna uzņemšanu iestādē vai par atteikumu uzņemt. Ja izvēlētajā izglītības iestādē saņemts atteikums par bērna uzņemšanu 1. klasē, vecāki var vērsties jebkurā citā skolā vai Daugavpils Izglītības pārvaldē, kur varēs saņemt precīzu informāciju par skolām, kurās ir brīvas vietas 1. klasē. Pašlaik pirmās klases pilnībā nokomplektētas jau sešās Daugavpils skolās (Krievu vidusskolā -- licejā, 12. vidusskolā, 13. vidusskolā, J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijā, Vienības pamatskolā un Saskaņas pamatskolā).

Pārējās pilsētas skolās bērnu pieteikšana pirmajā klasē turpināsies līdz 30. augustam. Daugavpils Izglītības pārvalde atgādina, ka skolas ir gatavas uzņemt ap 1118 pirmklasnieku, tāpēc vietu pietiks visiem.

Jāņem vērā, ka priekšrocības, kuras vecāki varēja izmantot, vairs nav spēkā (tās varēja izmantot līdz 15. februārim.)

Tāpat kā iepriekš, lai reģistrētu bērnu izglītības iestādē, vecāki var izvēlēties sev ērtāko veidu. Iesniegumu var iesniegt klātienē, ierodoties izvēlētajā izglītības iestādē, uzrādot arī bērna dzimšanas apliecību un vecāku personību apliecinošu dokumentu. Ir iespēja arī uz iestādes oficiālo elektronisko pastu nosūtīt ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu, tam pievienojot bērna dzimšanas apliecības un vecāka personības apliecinoša dokumenta kopijas.

Šogad nākamie pirmklasnieki tika pieteikti lielākoties klātienē – 652 pieteikumi, tomēr vecāki aktīvi izmantoja arī elektroniskās reģistrācijas iespējas – elektroniski saņemts 171 vecāku pieteikums.

Izglītības pārvaldes apkopotie dati liecina, ka skolās pārsvarā pieteikti 2012. gadā dzimuši bērni (733), pēc vecāku izvēles uz skolu dosies arī 57 sešgadnieki (2013. dz. g.) un 34 bērni, kuri sasnieguši 8 gadu vecumu.