„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.3 °C
apmācies

Šuņupē savākti teju 600 litri naftas produktu

Novēršot naftas produktu noplūdi Šuņupē Daugvpilī, kopumā savākti teju 600 litri naftas produktu un darbi turpinās, „Latgales Laiks”  noskaidroja uzņēmumā „Venteko”, kurš specializējies vides attīrīšanā no naftas un ķīmiskajiem produktiem. Lielāko daļu vidē nokļuvušo naftas produktu drīz pēc piesārņojuma avota konstatācijas, izmantojot vakuumsūkni, savākuši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki. Atlikušā un upē nokļuvušā piesārņojuma savākšanu veic AS „Venteko” speciālisti.

28. februārī Valsts vides dienesta (VVD) Daugavpils reģionālā vides pārvalde saņēma iedzīvotāju zvanu par to, ka Šuņupē Daugavpilī, pie tilta Cietokšņa ielā, redzams naftas produktu pleķis.

Uzreiz pēc ziņas saņemšanas VVD inspektori izbrauca uz notikuma vietu. Veicot apsekošanu, tika konstatēts, ka Šuņupes posms līdz Stacijas ielai ir piesārņots ar naftas produktiem. Uz ūdens virsmas bija izveidojusies naftas produktu plēvīte apmēram 900 metru garumā. Tika atklāts arī piesārņojuma avots -- Daugavpils pilsētas lietusūdeņu kanalizācijas sistēmas nostādinātājakā, pirms ieplūdes Šuņupē, sakrājušies naftas produkti.

Visu rakstu lasiet 5. marta numurā.