„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Atrada smagi piekautu vīrieti

26. februārī Valsts policijā tika saņemta informācija, ka savā dzīvesvietā – Ciblas novada Pušmucovas pagastā, ir atrasts kāds 1986. gadā dzimis vīrietis, kuram nezināmas personas bija nodarījušas smagus miesas bojājumus. Notikuma vietā nekavējoties ieradās VP Ludzas iecirkņa likumsargi, kuri saistībā ar notikušo ierosināja kriminālprocesu, un uzsāka operatīvus ļaundaru meklēšanas pasākumus, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Kriminālmeklēšanas pasākumu rezultātā jau nākamajā dienā, 27. februārī, Ludzas iecirkņa policisti aizdomās par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu aizturēja divus 1977. un 1982. gadā dzimušus vīriešus, kuri jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā. Pašlaik aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība, savukārt likumsargi turpina izmeklēšanu.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, visdrīzāk, kopīgi lietojot alkoholu, starp cietušo un iespējamajiem vainīgajiem bija izcēlies konflikts, kas pārvērties kautiņā, kā rezultātā cietušais tika smagi piekauts.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta otrās daļas par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz 10 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.