„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Dome turpinās skaidrot attiecības ar SIA “Clean R”

Daugavpils dome vērsīsies Administratīvajā apgabaltiesā un apstrīdēs Administratīvās rajona tiesas 8. marta spriedumu, saskaņā ar kuru tika noraidīts tās pieteikums pret SIA „Clean R” ar lūgumu uzlikt par pienākumu bijušajam atkritumu apsaimniekotājam veikt pārrēķinu klientiem par nepamatoti saņemtiem 773 639 eiro, preses konferencē žurnālistiem paskaidroja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

“Lai arī pirmās instances tiesā pašvaldība ir zaudējusi, tiesa spriedumā ir norādījusi, ka iepriekšējā domes vadība, realizējot iepirkumu, neparedzēja noteikumus, kas detalizēti noteiktu, kāda varētu būt pareiza maksas iekasēšana. Nav norādījusi, kādam jābūt pārrēķinam no tilpuma uz svaru. Un norādījusi, ka tas ir bijis pašvaldības uzdevums. Spriedums norāda uz nolaidību no iepriekšējās domes vadības puses gan iepirkuma organizēšanā, gan arī turpmākajā darbībā,” uzsvēra A. Elksniņš.

Līgums ar atkritumu apsaimniekotāju SIA „Clean R” tika noslēgts 2014. gada 9. maijā. Tā izpildes laikā SIA “Clean R” vairāku gadu garumā iekasēja no daugavpiliešiem maksu par sniegtajiem pakalpojumiem, vadoties no tā, ka viens kubikmetrs sadzīves atkritumu sver 160 kilogramus. Tieši ar šādu skaitli uzņēmums uzvarēja pašvaldības rīkotajā iepirkumā. Izanalizējot SIA “Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija” poligonā nodoto atkritumu daudzumu, dome ir secinājusi, ka 2015.--2016. gadā viena sadzīves atkritumu kubikmetra svars variējās no 106 līdz 109 kilogramiem.

2017. gada augustā Daugavpils dome piemēroja SIA „Clean R” arī līgumsodu 64 500 eiro apmērā par pieprasītās informācijas nesniegšanu un līguma nosacījumu nepienācīgu izpildi. Saskaņā ar SIA „Clean R” agrāk iesniegto bankas garantiju līguma izpildei, no piemērotā līgumsoda dome ieturēja 35 000 eiro.

Visu rakstu lasiet 15. marta numurā.