„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Operatīvi aizturēja auto zagli

8. martā, ap pl. 7.05 Valsts policija saņēma informāciju no kāda Daugavpils iedzīvotāja, kura acu priekšā tika nozagta viņa automašīna VW. Saistībā ar notikušo VP Daugavpils iecirknī nekavējoties tika sākts kriminālprocess, savukārt nozagtās automašīnas apraksts nodots visiem norīkojumiem, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Viens no VP LRP darbiniekiem tobrīd, dodoties uz dienesta pienākumu izpildes vietu, brauca pa Daugavpils apvedceļu, un pretējā braukšanas joslā pamanīja minēto VW mašīnu, kas tieši pirms brīža bija izsludināta meklēšanā. Likumsargs mainīja braukšanas virzienu un uzsāka pakaļdzīšanos, savukārt zaglis, palielinot braukšanas ātrumu, metās bēgt.

Pakaļdzīšanās turpinājās meža masīvā, un arī Križu mikrorajonā, taču pēc kāda laika VW apstājās, no tā izkāpa vīrietis un metās bēgt garāžu kooperatīva virzienā. Faktiski pēc 300 metriem vīrietis tika panākts un aizturēts.

Vēlāk tika noskaidrots, ka aizturētais ir 1978. gadā dzimis vīrietis, kurš jau agrāk vairākkārt bijis tiesāts par auto zādzībām.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, bet transportlīdzeklis jau drīzumā atgriezīsies pie sava īpašnieka.

Policija atgādina, ka par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība) soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.