„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.7 °C
apmācies

Skolotāji gatavi piketam

 20. martā gaidāmajā piketā pie Saeimas varētu piedalīties apmēram 115 Daugavpils un kā minimums 40 Daugavpils novada un Ilūkstes novada pedagogi.

 „Ceļš ir tāls, jāizbrauc piecos no rīta, pikets sāksies pl. 8.30 pie Saeimas ēkas,” informē Daugavpils un Ilūkstes novada arodorganizācijas vadītāja Kristīne Junkule, „tie, kas nedosies uz Rīgu, aicināti piedalīties otrā akcijā – savā izglītības iestādē nēsāt piespraustu zilo nozīmīti.” No abiem novadiem iesaistījušās 19 izglītības iestādes, skolotāji dosies kopā vienā autobusā. Savukārt no Daugavpils uz piketu plāno doties 115 skolotāji ar vairākiem transportlīdzekļiem, informē pilsētas arodorganizācijas vadītāja Svetlana Orlova. Viņa lēš, ka tik apjomīga skolotāju aktivizēšanās nav notikusi vismaz kopš 2014. gada, kad sekotāji izgāja ielās, lai paustu protestu pret šo pašu jautājumu – skolotāju zemo atalgojumu.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) par došanos uz piketu paziņoja 5. martā, pēc tam, kad valdībā apstiprināts valsts budžets, nepiešķirot  plānoto finansējumu skolotāju algu palielinājumam. To pērn janvārī apsolīja iepriekšējā valdība, izstrādājot arī grafiku, kā līdz 2022. gadam zemāko mēneša algas likmi pedagogiem palielināt līdz 900 eiro. Grafikā bija paredzēts no šī gada 1. septembra šo algas likmi palielināt līdz 750 eiro (par 30 eiro vairāk nekā ir tagad). Šim palielinājumam budžetā būtu nepieciešami deviņi miljoni eiro. 

Visu rakstu lasiet 19. marta numurā.