„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+11.5 °C
daļēji mākoņains

„Jēkabpils lūši” soļa attālumā no fināla

„DU/Ezerzeme” volejbolisti vēl vairāk attālinājušies no Latvijas čempionāta fināla.

14. martā Daugavpilī notika pusfināla sērijas otrā spēle, kurā laukuma saimnieki atkal zaudēja „Jēkabpils lūšiem” – 1:3 (25:22, 22:25, 18:25, 18:25). Atgādinām, ka sērija ilgst līdz trim uzvarām.

Šosezon daugavpilieši spēlēja ar Jēkabpils komandu četras reizes – divreiz Baltijas līgas regulārajā čempionātā, Latvijas kausa izcīņas pusfinālā, kā arī viena spēle tika aizvadīta Latvijas čempionāta pusfinālā. Visās spēlēs DU piedzīvoja zaudējumu.

DU atbildes spēli iesāka neveiksmīgi, tomēr pirmajā setā uzvarēja, dodot līdzjutējiem nelielu cerību. Taču nākamajās partijas kļuva skaidrs, ka tas bija tikai vienreizējs panākums. Atlikušajās partijās „lūši” saglabāja labu koncentrāciju, pieļāva mazāk kļūdu, turklāt Daugavpils zāle uz laiku kļuva par jēkabpiliešu mājas arēnu. Pussimts „lūšu” līdzjutēju radīja vajadzīgo gaisotni un dzina savu komandu uz priekšu.

Trešā spēle notiks 23. martā Jēkabpilī. Tajā mājiniekiem ir jāizcīna uzvara un viņi jau būs finālā. Savukārt DU uzdevums ir ievērojami sarežģītāks – lai tiktu finālā, jāuzvar trīs spēlēs pēc kārtas.