„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Robežsargi aizturēja kārtējo kukuļdevēju

17. martā Pāternieku robežkontroles punktā aizturēts Ukrainas pilsonis, kurš mēģināja piekukuļot robežsargus, informē Valsts robežsardze.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja, ka Latvijā ar transportlīdzekli ieceļojošajam Ukrainas pilsonim nav veselības apdrošināšanas polises.

Lai šķērsotu valsts robežu bez visiem valsts robežas šķērsošanai nepieciešamajiem dokumentiem, transportlīdzekļa vadītājs robežsargiem deva kukuli 5 eiro apmērā.

Par kukuļdošanu pret 1964. gadā dzimušo Ukrainas pilsoni tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, savukārt ar Krāslavas rajona prokuratūras prokurora priekšrakstu noziedzīgo nodarījumu paveikušajam vīrietim piemērots naudas sods 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 4300 eiro.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods 10 līdz 2000 Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Šogad šis ir otrais konstatētais kukuļdošanas gadījumus, savukārt pērn gada laikā robežsargi konstatējuši 9 kukuļdošanas gadījumus.