„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Artis Pabriks: „No ģeopolitiskā viedokļa Latvija varētu būt kā „mazs ezītis””

20. un 21. martā aizsardzības ministrs Artis Pabriks reģionālajā vizītē apmeklēja Latgali. 21. martā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notika Aizsardzības ministrijas rīkotais seminārs Latgales reģiona izglītības pārvalžu vadītājiem un skolu direktoriem, kurā aizsardzības ministrs iepazīstināja klātesošos ar Latvijas aizsardzības nozares prioritātēm un aktualitātēm, kā arī attīstības plāniem.

Seminārā tika pārrunāti arī aktuāli drošības izaicinājumi un informatīvās telpas radītie riski. Tāpat tika diskutēts par jauniešu patriotisma veidošanu un valsts aizsardzības mācības ieviešanu skolās, kā arī visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanu Latvijā, skaidrojot tās nepieciešamību un pašvaldību iesaisti.

Intervijā „Latgales Laikam” A. Pabriks atzina, ka Latgalē ieradies, lai iepazītos ar Nacionālo bruņoto spēku struktūrvienību darbu, to attīstību un devumu valstij, pateiktos Latgales zemessargiem, kas, viņaprāt, ir vieni no patriotiskākajiem valstī, tiktos ar skolu pārstāvjiem, runātu par aizsardzības mācības ieviešanu skolās, par to, kā Aizsardzības ministrija ikdienā var palīdzēt audzināt gudrus un patriotiskus bērnus un jauniešus.

Visu rakstu lasiet 22. marta numurā.