„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.8 °C
neliels sniegs

Jaunuzņēmējs Rēzeknē laužas IT inovāciju tirgū

Tā kā bez inovācijām informācijas tehnoloģiju nozarē neiztikt, tieši tajā plaukst un zeļ startup uzņēmumi. Tāpat kā citur, arī šajā ziņā Rīga uzņēmusi straujākus  attīstības tempus. Rēzeknē par šīs nozares celmlauzi var dēvēt Krišjāni Dauguli, kurš pēdējā piecgadē izveidojis divus startup uzņēmumus -- „Amber Housing” un „Finance Flow”. To produkti – IT rīki caurredzamības veicināšanai apsaimniekošanā un automatizēšanai finansiāli veiksmīgākai uzņēmumu vadīšanai.

Idejām uzņēmumā jābūt vairāk nekā iespējām tās īstenot, balstoties uz šo atziņu, arī veidoti abi jaunuzņēmumi. Abos darbiniekus var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. „Programmētājs -- inženieris vienmēr gribēs izveidot produktu, kas būtu pilnībā gatavs, bet, strādājot inovāciju jomā, tas acumirklī nav iespējams,” K. Daugulis skaidro, ka tāpēc mazāk svarīgs ir inženieru skaits, bet gan to darba kvalitāte. Tas nozīmē, ka programmētājiem jāuzņemas arī citas funkcijas, jādomā ne tikai par produkta izstrādi, bet arī to, kā to reklamēt un pārdot.

„Amber Housing” pamatdoma ir izstrādāt iekšējo informācijas sistēmu, kura lietotāji ir apsaimniekošanas uzņēmumi un to klienti. Šī rīka izveides mērķis ir sekmēt caurspīdīgumu, lai apsaimniekotāja plāniem un lēmumiem varētu ērti sekot tiešsaistē. Tāpat šis IT rīks palīdzētu organizēt daudzdzīvokļu māju iemītnieku sapulces, kuri paši ar tā palīdzību iesniegumus varētu iesūtīt elektroniski. „Amber Housing” to izstrādā katram klientam atsevišķi. Šobrīd notiek darbs ar klientiem Latvijā un Lielbritānijā.

Visu rakstu lasiet 22. marta numurā.