„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Policija aiztur noziedzīgas grupas dalībnieku

Marta sākumā Valsts policijas LRP Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas saņēma iesniegumu, ka 7. martā Daugavpilī, uzlaužot dzīvokļa ieejas durvis, no seifa nozagti šaujamieroči, munīcija, šaujamloki un naži. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess un uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, informē  VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

15. martā sadarbībā ar Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām, veicot apjomīgu izmeklēšanu, aizdomās par šo noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu tika aizturēts organizētas noziedzīgas grupas dalībnieks – vīrietis un arī kāda sieviete, savukārt meklēšanā izsludināts otrs iespējamais noziedzīgas grupas dalībnieks – 1977. gadā dzimis vīrietis. Kriminālprocesa ietvaros tika veikta virkne kratīšanu gan Daugavpilī, gan arī Rīgā, kuru rezultātā atgūta daļa nozagto mantu – šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti, t.i., pistole PM ar klusinātāju un novīlētiem numuriem, pārtaisīta gāzes pistole Blow Magnum F92 un 11 gabali 9 mm patronu, kā arī šaujamloka maksts. Jāpiebilst, ka pie personām tika atrastas arī aizdomīgas augu valsts izcelsmes vielas, kas, visdrīzāk, ir marihuāna (aptuveni 5 g) un hašišs (ap 10 g). Lai precīzi noteiktu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

20. martā, turpinot izmeklēšanu, meža masīvā Daugavpilī tika atrastas citas no iepriekš minētā dzīvokļa nozagtās mantas t.i., trīs pistoles (CŽ 83, IZH 75, CŽ 455), karabīne, pusautomātiskā bise Benelli, divi šaujamloki un munīcija.

Saistībā ar notikušo pašlaik ir uzsākti trīs kriminālprocesi – par zādzības izdarīšanu, par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu un par šaujamieroču, to būtisko sastāvdaļu un munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu neatļautu izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu, realizēšanu un realizēšanas noteikumu pārkāpšanu.