„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Daugavpilī aizdedzināja igauņu sportistu autobusu

Facebook.com

Svētdien, 31.martā, agri no rīta Daugavpilī, netālu no Ledus halles, pagaidām nenoskaidrots ļaundaris aizdedzinājis autobusu, ar kuru pilsētā bija ieradušies jaunie sportisti no Igaunijas, lai piedalītos bērnu futbola turnīrā.

Daugavpils Ledus hallē „Latgales Laiks” noskaidroja, ka nozieguma pastrādāšanas brīdi ir fiksējušas videonovērošanas kameras. Ļaundaris no Stacijas ielas puses ir piegājis pie autobusa un aizdedzinājis autobusa priekšējās riepas sākumā no vienas puses, pēc tam – no otras. Pēc tam dedzinātājs mierīgi devies pāri zālājam un izmetis kaut ko miskastē, kura pēc tam arī aizdegusies un nodegusi. Pēc pastrādātā nozieguma ļaundaris tāpat mierīgā gaitā devies atpakaļ Stacijas ielas virzienā.

Ļaundaris varētu būt vīrietis vecumā no 40 līdz 50 gadiem. Tā kā viņam bijusi kapuce, noziedznieka seju kameras nav fiksējušas. Spriežot pēc noziedznieka uzvedības, netiek izslēgta iespēja, ka minētais cilvēks varētu būt garīgi slims.

Minētā incidenta seku risināšanā nācās iesaistīties arī Daugavpils domes vadībai, piešķirot autobusu, kas nogādāja jaunos igauņu futbolistus mājās. 

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova pastāstīja, ka naktī no 30. uz 31. martu Daugavpilī, Tautas ielā, tikušas aizdedzinātas arī divas vieglās automašīnas.

Saistībā ar visiem minētajiem atgadījumiem ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18. nodaļas, nozīmētas ekspertīzes, turpinās vainīgo personu meklēšana.

Visu rakstu lasiet 2. aprīļa numurā.