„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Meža izkrāpšanas lietā iesaistīts Dagdas domes deputāts RU

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) amatpersonas sadarbībā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu uzzināja, ka vairākas personas, iespējams, ir saistītas ar nekustamā īpašuma izkrāpšanu un prettiesisku atsavināšanu, “Latgales Laiku” informēja Valsts policijā. 

Policijā tika sākts kriminālprocess un izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka vairākas personas bijušas informētas par nekustamo īpašumu Dagdas novadā – mežu 46,7 hektāru platībā –, kura īpašniece jau pirms aptuveni 18 gadiem mirusi. Nelaiķei nav bijis mantinieku, tādēļ aizdomās turamās personas organizēja viltota privātā testamenta izgatavošanu, viltojot mirušās sievietes parakstu, un iesniegšanu notāram. Personu grupa pērnā gada septembrī prettiesiski savā īpašumā ieguva iepriekš minēto nekustamo īpašumu, bet oktobrī to jau pārdeva.

ENAP amatpersonas šī gada februārī aizturēja sešas nozieguma pastrādāšanā iesaistītās personas – 30 līdz 55 gadus vecus vīriešus. Daļa no aizturētajiem iepriekš nodarbojušies ar mežu uzpirkšanu. Pret visiem aizturētajiem ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta 3. daļas -- par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, 195. panta 3. daļas – par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā vai to izdarījusi organizēta grupa.

Veikto pasākumu rezultātā Valsts policijai veiksmīgi izdevies novērst iespējamo krāpšanu un noziedzīgi iegūtu naudas līdzekļu legalizāciju, un, pateicoties sadarbībai ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu, iesaldēti naudas līdzekļi 132 000 eiro apmērā.

Pēc “Latgales Laika” rīcībā esošās informācijas, viens no aizturētajiem ir Dagdas novada domes deputāts.

Dagdas novada domē “Latgales Laiks” noskaidroja, ka uz šo brīdi aizdomās turamais deputāts saistībā ar notikušo ir iesniedzis paskaidrojumu, kā arī lūdzis atbrīvot viņu no priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas vienā no pašvaldības komisijām. Tāpat viņš ir apturējis savu darbību vēl vienā pašvaldības komisijā.

Vēlmi nolikt mandātu minētais deputāts pagaidām nav paudis. Viņš ir sniedzis saviem kolēģiem deputātiem paskaidrojumus saistībā ar notikušo, norādot, ka nav pārliecināts par to, ka viņš ir vainīgs minētā nozieguma izdarīšanā.

Kamēr nav zināmi izmeklēšanas rezultāti, pieprasīt nolikt mandātu savam kolēģim pagaidām neplāno arī domes deputāti.