„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Policija aizturējusi autobusa dedzinātāju

Sadarbībā ar kolēģiem no pašvaldības policijas, Valsts policijas (VP) darbinieki ir aizturējuši personu, kas tiek turēta aizdomās par igauņu sportistu autobusa un miskastes aizdedzināšanu 31. marta rītā netālu no Daugavpils Ledus halles, „Latgales Laiks” noskaidroja VP Daugavpils policijas iecirknī.

Aizturēt ļaundari izdevies, lielā mērā pateicoties pilsētā uzstādītajai videonovērošanas sistēmai. Aizdomas par to, ka nozieguma pastrādātājs sirgst ar garīgu slimību, nav apstiprinājušās. Iemesli, kādēļ aizturētais ir šādi rīkojies, pagaidām gan nav skaidri.

Patlaban tiek skaidrots, vai aizturētā persona ir saistīta arī ar trim pārējiem Daugavpilī naktī no 30. uz 31. martu reģistrētajiem dedzināšanas gadījumiem, kuros tika nopietni bojāti divi un nedaudz cieta viens transportlīdzeklis.

Saistībā ar notikušo sāktais kriminālprocess klasificēts pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas -- par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.