„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Ar vai bez medaļām, „miLATss” noslēgs sezonu šajās brīvdienās

Komandas „miLATss” volejbolistes zaudēja otrajā pusfināla spēlē „MSĢ/Zeltaleja” (Rīga) ar rezultātu 1:3 un izstājās no cīņas par pirmo vietu. Vienīgais mierinājums klubam varētu būt Latvijas čempionāta bronza, kuru daugavpilietes centīsies izcīnīt jau šajās brīvdienās. „miLATss” pretinieces būs „Mārupes” volejbolistes.

Regulārajā čempionātā daugavpilietes divreiz uzvarēja „Mārupi” – 3:0 un 3:2, taču agrākie panākumi tagad netiks ņemti vērā, -- visu izšķirs divas spēles. Ja būs divas uzvaras – bronzas godalgas, ja viena uzvara, viss izšķirsies „zelta” setā.

Jebkurā gadījumā vismaz šajā sezonā mocības ar finansējumu būs beigušās. Pilsētas dome negribīgi piešķīra līdzekļus, lai komanda varētu pabeigt sezonu, taču klubs vēl joprojām ir parādā. Nepriecē arī finanšu prognozes nākamajai sezonai.

Trīs mēnešus Sporta pārvaldē strādāja pie jaunajiem sporta klubu finansēšanas noteikumiem. Pēc šajā sezonā Baltijas līgā gūtajiem rezultātiem komanda var cerēt tikai uz 27 000 eiro, kaut gan šogad bija nepieciešami aptuveni 40 000 eiro. Turklāt 27 000 paredzēti tikai Baltijas līgai, neņemot vērā Latvijas čempionātu, kurā, saskaņā ar federācijas nolikumu, nedrīkst nepiedalīties. Kā vienmēr, ir divi risinājumi – staigāšana ar izstieptu roku vai kluba slēgšana, kā rezultātā sieviešu volejbola Daugavpilī vairs nebūs.