„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Automašīnā atrada noslēptus durkļus

VID Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas automobiļa muitas kontroli, atklāja transportlīdzekļa kabīnē noslēptus 28 durkļus. Tie bija noslēpti priekšējā panelī, aiz ledusskapja un instrumentu kastes nodalījuma, informē VID. 

3. aprīlī Terehovas muitas kontroles punkta amatpersonas, pārbaudot no Krievijas iebraukušu kravas automobili DAF, atklāja, ka vilcēja kabīnē ir noslēpti aukstie ieroči – durkļi. Tie bija ietīti melnos polietilēna maisos un noslēpti transportlīdzekļa priekšējā panelī, aiz ledusskapja instrumentu somā. Kopumā slēptuvēs atradās 28 durkļi. Šāda veida durkļi tiek ražoti un parasti izmantoti kā militārā ekipējuma sastāvdaļa.

Noslēpjot preces no muitas kontroles, transportlīdzekļa vadītājs ir izdarījis pārkāpumu, par kuru paredzēta administratīvā atbildība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu – kontrabanda. Uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.