„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.6 °C
apmācies

Iebraukt pilsētas kapos drīkst tikai ar atļauju

Iestājoties pavasarim un tuvojoties Lieldienām, cilvēki aizvien biežāk dodas uz kapiem, lai pēc ziemas sakoptu savu tuvinieku atdusas vietas. Tā kā kapi ir visai lieli, lai nokļūtu līdz apbedījuma vietai, nogādātu turp nepieciešamo inventāru un citas vajadzīgas lietas, cilvēki bieži vien izmanto autotransportu. Tādēļ šopavasar, ierodoties Komunālajos kapos, daudzi jutās nepatīkami pārsteigti, jo vairāki vārti bija aizslēgti. Citviet uzstādītas iebraukšanu aizliedzošas ceļa zīmes.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs “Latgales Laikam“ paskaidroja, ka kapu vārtiņi tiek aizslēgti, lai mazinātu gadījumu skaitu, kad kapos uzstādītajos atkritumu konteineros cilvēki no malas atved un izgāž dažādus būvgružus.

SIA „Labiekārtošana D” rituālo pakalpojumu iecirkņa vadītājs Aleksandrs Leibus „Latgales Laikam” apgalvoja, ka Komunālajos kapos aizslēgti esot vien divi tālākie vārti, pa pārējiem kapos var iebraukt. Savukārt, lai saņemtu iebraukšanas atļauju, jāvēršas SIA „Labiekārtošana D” administrācijā.

Bez maksas kapos drīkst iebraukt pensionāri, kas vecāki par 70 gadiem, un 1. un 2. grupas invalīdi. Iebraukšanas atļaujas pagaidām ir bez maksas arī visiem pārējiem. Par to, kāda būs jaunā kārtība iebraukšanai kapos, lems domes deputāti.