„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Konfiscēja kontrabandas cigaretes

4. aprīlī Daugavpilī par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu aizturēti divi Latvijas pilsoņi un izņemti 30 tūkstoši kontrabandas cigarešu, informē Valsts robežsardze.

Saņemot informāciju par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, Valsts robežsardzes amatpersonas Daugavpilī, 18. novembra ielas apkaimē, veica automašīnas Toyota Avensis pārbaudi, kā rezultātā automašīnas bagāžas nodalījumā uzgāja kontrabandas cigaretes. Kopumā izņemti 30 tūkstoši cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Saistībā ar cigarešu nelikumīgu pārvietošanu aizturēts automašīnas vadītājs un pasažieris, 1998. un 2001. gadā dzimuši vīrieši, abi Latvijas pilsoņi.

Pārbaudes laikā noskaidrots, ka transportlīdzekļa vadītājam nav noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, viņam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.4 panta sestās daļas 1. punktā minētā pārkāpuma izdarīšanu, savukārt par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīts personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, pret abiem vīriešiem uzsākts kriminālprocess.

Jāatzīmē, ka abi nelikumīgajā rūpalā iesaistītie vīrieši likumsargu redzeslokā nonākuši jau iepriekš, proti, pret vienu -- pērn, bet pret otru šogad februārī jau uzsākti kriminālprocesi par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem.