„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.1 °C
nedaudz mākoņains

Pavasara pieskāriens RU

Daugavpils reģiona mākslinieku asociācija (DRMA) katru gadu rīko pavasara izstādi. Šogad ekspozīcija „Pieskāriens” tiek demonstrēta pilsētas „Mākslas dienu 2019” ietvaros un ir skatāma Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.

Asociācija dibināta 1998. gadā, un šī jau ir divdesmit pirmā kopīgā mākslinieku izstāde. DRMA īpatnība ir tā, ka tajā apvienojušies dažādu paaudžu, skolu un žanru mākslinieki.  Meistari atzīmē, ka tas bagātina asociāciju, padara to daudzveidīgu. To apliecina arī izstāde „Pieskāriens”, kur savus darbus demonstrē grafiķi un gleznotāji, kā arī meistari, kuri strādā ar tūbu, mālu, metālu.

Pagājušais gads asociācijas māksliniekiem bija notikumiem bagāts, jo tika svinēta Latvijas simtgade, kurai veltītie DRMA mākslinieku darbi tika demonstrēti Lietuvā, Dusetu mākslas galerijā. Turklāt daudzi meistari rīkoja personālizstādes un mākslas darbu prezentācijas.

Izstāde „Pieskāriens” ir ne tikai savdabīga ikgadēja atskaite par paveikto, bet arī veltījums kolēģiem, kuri nu jau ir aizsaulē. Gada laikā miruši trīs asociācijas dalībnieki -- mākslinieki Silva Linarte un Grigorijs Mihejevs, kā arī tēlniece Jeļena Volkova. Kolēģi skumst un atceras kopā pavadīto laiku.

Izstāde atvērta līdz 13. jūnijam.