„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Likvidēja nelikumīgu alkohola ražotni

Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policijas LRP Ludzas iecirkņa darbinieki Ludzas novadā likvidēja nelikumīgu alkohola ražotni un konfiscēja nelikumīgus alkoholiskos dzērienus, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Policijas rīcībā nonāca informācija, ka Ludzas novada Mērdzenes pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Minētās informācijas pārbaudei likumsargi 17. aprīlī kāda 1957. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā veica sankcionētu kratīšanu. Apskatot aizdomās turētā nekustamo īpašumu, policisti tajā konstatēja ierīkotu alkohola ražotni un nelikumīgus alkoholiskos dzērienus. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēts ap 50 l nezināmas izcelsmes alkohola, kā arī aparāts, kas izmantojams alkoholisko dzērienu izgatavošanai.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, saražoto alkoholu likumpārkāpējs plānoja realizēt nelikumīgā akcizēto preču tirdzniecības vietā – t.s. “točkā”.  

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. 

Pēc Krimināllikuma 221.2 panta 1. daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība -- naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.