„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. oktobris
Piektdiena
Dmitrijs, Francis, Modra
+8.3 °C
apmācies

Preiļu slimnīcā bažas par iespējamu valdes un īpašnieku maiņu RU

18. aprīlī kapitālsabiedrībā SIA „Preiļu slimnīca” bija paredzēta akcionāru sapulce, taču uz to, pretēji ierastajam, pulcējās ne vien īpašnieki un valde, bet arī slimnīcas personāls, Preiļu novada domes deputāti un citi interesenti. Iemesls tam -- bažas par iespējamu slimnīcas valdes atlaišanu.

SIA „Preiļu slimnīca” kapitāldaļu turētāji ir SIA „Centrālā laboratorija” (25%) un Preiļu novada pašvaldība (75%), ko sapulcē pārstāvēja Ainārs Andrups un Maruta Plivda. Tāpat oficiāli tajā varēja piedalīties arī slimnīcas valdes locekļi, priekšsēdētāja Iveta Stare, Jolanta Gžibovska un Aleksandrs Poplavskis. Tomēr ceturtdienas pusdienlaikā Preiļu slimnīcas konferenču zālē pulcējās ap 30 interesentu. „Es šeit strādāju jau 36 gadus un redzu, ka pēdējo trīs gadu laikā uzņēmums ir uzplaucis. Pēdējās dienas slimnīcā gan ir satraukuma pilnas, jo nav skaidrs, kas gaidāms,” stāsta kvalitātes vadītāja Aija Stupāne. Viņa apstiprina, ka, līdzīgi kā citi kolēģi, šeit ieradusies, lai atbalstītu esošo slimnīcas vadību. Satraukumu radījušas runas par īpašnieku vēlmi atlaist valdi.

Sākoties sapulcei, A. Andrups pauda neizpratni, kāpēc sapulcē vēlas piedalīties tik daudz personu, tāpēc aicināja tās pamest telpu. Tā kā neizdevās vienoties par sapulces gaitu, kapitāldaļu turētāju pārstāvji atteicās to turpināt, un sapulce beidzās, tā arī neizskatot nevienu jautājumu.

Visu rakstu lasiet 26. aprīļa numurā.