„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. maijs
Piektdiena
Maija, Paija
+6.8 °C
neliels lietus

Nomirt bez piederīgajiem vai neatpazītam RU

Gadījumi, kad tiek atrastas cilvēka mirstīgās atliekas vai cilvēks mirst slimnīcā un nav iespējams noskaidrot ne personas vārdu un uzvārdu, ne piederīgos, ir reti, tomēr tādi ir. No cilvēka nāves mirkļa līdz līķa kremēšanai vai guldīšanai zemes klēpī var paiet vairākas dienas, tomēr tas drīzāk atkarīgs nevis no iesaistīto iestāžu operativitātes, bet likumā paredzētās kārtības.

Daugavpils reģionālās slimnīcas Patoloģijas nodaļas vadītājs, patologs Dmitrijs Muravjovs skaidro, ka pagājušajā gadā morgā nogādāti trīs bezpiederīgo mirušie, kuri morgā atradās vidēji trīs darba dienas. Miruša cilvēka ķermenis tiek nogādāts ārstniecības iestādes Patoloģijas nodaļas morgā, ja ir noskaidrota personība un ja bioloģiskā nāve iestājusies neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzeklī vai ārpus stacionāra un nāves cēlonis nav zināms.

Ja mirušā identitāte ir noskaidrota, bet tuvinieki nav pieteikušies, par aizgājēju tiek ziņots pašvaldībai, kur reģistrēta mirušā deklarētā adrese. D. Muravjovs precizē, ka tad, ja mirušais bez piederīgajiem deklarēts Daugavpilī, triju darbdienu laikā slimnīca informē pilsētas Komunālās saimniecības pārvaldi. Tā, savukārt, pēc informācijas saņemšanas triju darbdienu laikā organizē un nodrošina mirušā cilvēka apbedīšanu vai kremēšanu. Ja mirušā cilvēka persona nav noskaidrota, mirušā apbedīšana jāveic septiņu dienu laikā.

Visu rakstu lasiet 26. aprīļa numurā.