„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. maijs
Piektdiena
Maija, Paija
+6.8 °C
nedaudz mākoņains

Ugunsgrēkos Latgalē cietuši cilvēki

18. aprīlī ap pl. 11.30 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Ozolaines pagastu, kur dega kūla 3 hektāru platībā un bija aizdegusies arī pirts. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. 

20. aprīlī ap pl. 17.45 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ilūkstes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, mājā dega dīvāns. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi pašu spēkiem no piedūmotās ēkas izglāba divus cietušos un nodeva NMPD mediķiem.

22. aprīlī īsi pirms pusnakts tika saņemts izsaukums uz Līvānu novada Turku pagastu, kur metāla angārā dega kokogles 700 kv. m platībā. Šajā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā strādāja 26 ugunsdzēsēji glābēji no Preiļiem, Līvāniem, Pļaviņām un Jēkabpils. Ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinājās arī nākamajā dienā.