„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+19.0 °C
daļēji mākoņains

Daugavpilī varētu tikt atvērts privātais bērnudārzs RU

Patlaban rindā uz bērnudārzu Daugavpilī gaida ap 200 bērnu, uz 1. septembri šis skaitlis varētu būt 50 līdz 100 bērni, preses konferencē žurnālistus informēja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Papildus grupiņu izveidošana neesot iespējama, jo bērnudārzi ir pārpildīti un trūkst arī pirmsskolas pedagogu. Lai risinātu rindu problēmu, virknē pašvaldību darbojas saistošie noteikumi, kas paredz, ka gadījumos, kad bērni netiek bērnudārzā, pašvaldība apmaksā šīm ģimenēm auklītes pakalpojumus. Līdzīgus saistošos noteikumus gatavojas pieņemt arī Daugavpils dome, kas no 1. septembra paredzēs auklītei pašvaldības līdzfinansējumu 140 eiro par vienu bērnu mēnesī.

Atbildot uz „Latgales Laika” jautājumu, kā tā ir sanācis, ka, dzimstībai samazinoties, ir aktualizējies rindu jautājums pirmsskolas izglītības iestādēs, domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis atzina, ka, neskatoties uz dzimstības un rindas uz bērnudārziem samazināšanos, minētais jautājums joprojām ir aktuāls.

Visu rakstu lasiet 26. aprīļa numurā.