„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Sievietes aiztur par cigarešu un narkotiku uzglabāšanu

Aizvadītajā nedēļā VP LRP Ludzas iecirkņa darbinieki Kārsavā konfiscēja lielu daudzumu nelikumīgi uzglabātu tabakas izstrādājumu un noskaidroja divu personu saistību ar šo likumpārkāpumu.

Ludzas iecirkņa kriminālpolicisti ieguva informāciju, ka Kārsavā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju. Lai pārbaudītu šo informāciju, policisti uzsāka kriminālprocesu, kura ietvaros īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu. Veicot apskati kādā nekustamajā īpašumā Kārsavā, tika atrastas un konfiscētas 18 420 nelikumīgi uzglabātas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām un bez akcīzes marķējuma. Aizdomās par cigarešu kontrabandu tika aizturētas divas -- 1960. un 1981. gadā dzimušas sievietes.

Kratīšanas laikā turpat izņemti arī trīs marihuānas stādiem līdzīgi augi (izžāvēti), ap 100 g zaļganbrūnas augu valsts izcelsmes vielas, kas, visdrīzāk, ir marihuāna, un arī neliels daudzums amfetamīnam līdzīgas vielas.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt personām par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu. Savukārt saskaņā ar KL 253.pantu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu,  piespiedu darbu vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.