„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 12. maijs
Svētdiena
Ina, Ināra, Inārs, Valija
+1.0 °C
skaidrs laiks

Jēkabpils gatavojas lielajai parādei

Vidusdaugavas televīzija

4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, Jēkabpilī notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārā parāde. Sakarā ar to pilsētā tiek sakārtots nekustamā īpašuma fonds – nojauktas pamestās ēkas, remontēti dzīvojamie objekti.

Tā kā parāde norisināsies Rīgas ielā (Krustpils puse), galvenie labiekārtošanas darbi tiek veikti tieši šajā pilsētas daļā. Jēkabpils dome piešķīra speciālu līdzfinansējumu fasāžu apdares darbu veikšanai ēkām, kurām pašvaldība ir viena no līdzīpašniecēm.

Viens no lielākajiem darbiem – degradētās ceptuves ēkas nojaukšana blakus Krustpils novada pašvaldībai, kura arī veica demontāžu. Pēc Jēkabpils domes pasūtījuma SIA „Jēkabpils pakalpojumi” nojauca veco dzirnavu drupas iepretim Krustpils pils dīķim. Tas kļuva iespējams, jo grausts tika atzīts par bezsaimnieka mantu. Pozitīvas pārmaiņas skāra arī daudzu ēku fasādes Rīgas ielā.

Sakarā ar NBS parādi Jēkabpilī, Rīgas ielas posmā no Kurzemes līdz aplim Madonas ielā tiks ierobežota transporta kustība (3. maijā no pl. 8.00 līdz 22.00 un 4. maijā – no pl. 6.00 līdz 16.30). Pēc aptuvenām aplēsēm, pasākumu varētu noskatīties 20 000 cilvēku.