„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+6.2 °C
apmācies

Kārtējo reizi „iekrīt” par cigarešu kontrabandu

Valsts robežsardze

23. aprīlī Daugavpilī par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu aizturēts vīrietis -- šogad jau trešo reizi.

Otrdienas rītā, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, Valsts robežsardzes amatpersonas Daugavpilī, Stacijas ielas apkaimē, veica automašīnas Peugeot 406 pārbaudi, kuras rezultātā automašīnas bagāžas nodalījumā konstatētas kontrabandas cigaretes. Kopumā robežsargi izņēma 30 tūkstošus cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Saistībā ar cigarešu nelikumīgu pārvietošanu aizturēts automašīnas vadītājs, 1998. gadā dzimis Latvijas pilsonis.

Pārbaudes laikā noskaidrots, ka transportlīdzekļa vadītājam nav noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, viņam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.4 panta sestās daļas 1. punktā minētā pārkāpuma izdarīšanu.

Jāatzīmē, ka saistībā ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu vīrietis robežsargu redzeslokā nonāk jau trešo reizi, proti, šī gada februārī Naujenes pagastā vīrietis pieķerts savā garāžā glabājam kontrabandas cigaretes, savukārt aprīļa sākumā vīrietis nelikumīgajā rūpalā pieķerts atkārtoti -- cigaretes nelikumīgi pārvietojam savā automašīnā.

Kā iepriekš, tā arī šoreiz pret 1998. gadā dzimušo vīrieti par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīts ievērojamā apmērā, uzsākts kriminālprocess.