„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Nodod prokuratūrai „hašiša lietu”

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva kriminālprocesu pret 1977. gadā dzimušu Krievijas pilsoni par sevišķi bīstamas narkotiskās vielas – hašiša kontrabandu lielā apmērā.

Veicot Krievijas pilsoņa vadīta transporta līdzekļa muitas kontroli, radās pamatotas aizdomas, ka transportlīdzeklī varētu tikt pārvadātas aizliegtas vielas. Automobilis tika novirzīts padziļinātai muitas kontrolei un skenēšanai, kā arī pārbaudē tika iesaistīts muitas kinologs ar narkotisko vielu meklēšanas darba suni.

Kontroles gaitā tika konstatēts, ka transportlīdzekļa aizmugurējā triecienabsorbējošajā iekārtā paslēpti 17 brikešu formas iepakojumi. Turpinot pārbaudi, tika atklāts, ka vēl 63 brikešu formas iepakojumi paslēpti arī zem transportlīdzekļa vadītāja un pasažiera sēdekļa.

Procesa ietvaros izņemtā viela tika nosūtīta uz VID Muitas laboratoriju ķīmiskās ekspertīzes veikšanai. Ekspertu atzinums apstiprināja aizdomas, ka automašīnā atrastā narkotiskā viela ir hašišs un tās svars bez iepakojuma ir 78,6 kg. Šāda apjoma hašiša tirgus cena ir aptuveni 786 tūkst. eiro.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Latvija tika izmantota kā tranzītvalsts, narkotikas transportējot uz austrumiem. Šī gada martā uzsāktais kriminālprocess pret aizdomās turēto personu jau šī gada aprīlī tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai saskaņā ar Krimināllikuma 1901. panta otrajā daļā  un Krimināllikuma 253.1 panta trešajā daļā paredzētajām noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm. Par nozieguma izdarīšanu aizdomās turētai personai ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.