„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Daba un dvēsele mezgliņos RU

Latgales Centrālajā bibliotēkā atklāta Daugavpils bērnu un jauniešu centra „Jaunība” mezglošanas studijas dalībnieku darbu izstāde. Ekspozīcija „Dabas un dvēseles saikne” veltīta pulciņa trīsdesmit gadu jubilejai.

Visus trīsdesmit gadus mezglošanas pulciņu vada skolotāja Anna Skrobova. „Jaunības” metodiste Jeļena Veličko atzīmēja – ja pedagogs ir radošs cilvēks un īsts sava darba meistars, arī bērni aizraujas ar šo mākslu. Viņasprāt, tāda pedagoģe ir Anna Skrobova, kura šajos gados iemācījusi mezglošanu vairākām bērnu paaudzēm. Annas audzēkņi sasnieguši augstu meistarību – viņu darbi  ir bijuši skatāmi izstādē Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, pulciņa dalībnieki piedalījušies pilsētas, novada un valsts līmeņa konkursos, gūstot godalgotas vietas un atzinības. Pašlaik viņi veido darbu kolekciju nākamajiem Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

Visu rakstu lasiet 10. maija numurā.