„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Panākumus gūst jaunie profesionāļi no Daugavpils

Nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā „SkillsLatvia 2019” noskaidroti labākie jaunie profesionāļi 19 dažādos prasmju konkursos. Divu dienu garumā 129 konkursanti no 34 profesionālajām izglītības iestādēm spraigā cīņā sacentās par medaļām un labākā meistara titulu. Konkursanti no trim Daugavpils profesionālās izglītības iestādēm kopskaitā izcīnīja četras medaļas.

Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēkņi izcīnīja divas godalgotas vietas -- Viktors Abarass ieguva sudraba medaļu flīzēšanā, bet Anastasija Jacina saņēma bronzas medaļu skatlogu dizaina un noformēšanas prasmju konkursā. Savukārt Anna Maļinovska no Daugavpils tehnikuma izcīnīja bronzas medaļu friziera darbos, bet Daugavpils Dizaina un mākslas skolas Saules skola audzēkne Kitija Kozule saņēma sudraba medaļu skatlogu dizaina un noformēšanas prasmju konkursā.

„SkillsLatvia 2019” konkursanti godalgas ieguva tādos prasmju konkursos kā tērpu izgatavošana, skatlogu dizains un noformēšana, grafikas dizains, datortīklu administrēšana, friziera darbi, ēdienu gatavošana, galdniecības darbi, mobilā robotika un elektronika, inženierkomunikācijas, elektriskās instalācijas, datortīklu administrēšana un citos prasmju konkursos. Medaļu ieguvēji nozares profesionāļu un darba devēju vērtējumā ir demonstrējuši labākās prasmes un iemaņas.

„SkillsLatvia 2019” ir VIAA organizēts nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss, kas Latvijā notiek jau trešo gadu. Konkurss ar moto “Uzvar darītājs!” cildina jauno profesionāļu prasmes un demonstrē profesionālo izglītības iestāžu un darba tirgus sadarbību.

Konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.