„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Sola ņemt vērā iedzīvotāju viedokli saistībā ar reformu

15. maijā Daugavpili darba vizītē apmeklēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Diskusijā ar Daugavpils pilsētas, Daugavpils un Ilūkstes novada domes vadītājiem tika pārrunāta gaidāmā administratīvi teritoriālā reforma un radioaktīvo atkritumu krātuves būvniecība pie Lietuvas--Latvijas robežas.

J. Pūce informēja, ka administratīvi teritoriālās reformas rezultātā pašvaldību skaitu Latvijā līdz 2021. gadam iecerēts samazināt gandrīz trīs reizes. Tā kā projekts pagaidām ir diskusiju stadijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija cer tajā iesaistīt arī Latvijas iedzīvotājus. Kopumā paredzētas vairāk nekā 100 šādas tikšanās, no tām 30 būs ar vietējo pašvaldību pārstāvjiem. Būs tikšanās arī ar iedzīvotājiem un nevalstiskā sektora pārstāvjiem, dodot iespēju paust savu viedokli un ieteikumus.

„Visus iedzīvotāju priekšlikumus un ieteikumus apkoposim, izanalizēsim un apsvērsim pirms tālākas lēmuma pieņemšanas. Viedokļi būs dažādi, un jāizšķiras būs nevis darīt vai nedarīt, bet kā darīt, lai būtu labāk,” uzsvēra J. Pūce.

Deputātu kļūs mazāk un tie, iespējams, atradīsies tālāk no iedzīvotāju dzīvesvietas, bet diez vai tā ir lielākā problēma no iedzīvotāju viedokļa. Pašvaldības deputātu skaitu reformas rezultātā plānots samazināt no 1600 līdz 686.

Visu rakstu lasiet 17. maija numurā.