„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Valdība “Latgales Bekonam” piešķir 83 000 eiro RU

Sakarā ar Āfrikas cūku mēra uzliesmojumu a/s “Latgales Bekons” 2017. gada jūlijā, valdība piešķirs uzņēmumam kompensācijas izmaksu 83 708 eiro apmērā. Finansējums atvēlēts no valsts budžeta programmas neparedzētiem gadījumiem, 14. maijā lemts Ministru kabineta kārtējā sēdē.

Kompensācijas a/s “Latgales Bekonā” piešķirtas par tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas procedūrām dezinficēšanas laikā. Par likvidētajām vairāk nekā 6000 cūkām uzņēmums jau saņēmis 597 083 eiro un vēl 41 000 eiro pērn piešķirts par vīrusa uzliesmojuma dēļ iznīcināto barību.

Atbalsts 1198 eiro apmērā šoreiz sniegts arī SIA “Kalna Jurgāres” (Madonas novads), kur ganāmpulku nācies samazināt putnu salmonelozes infekcijas dēļ. Šī uzņēmuma pieprasītā summa samazināta, jo visi dzīvnieki nav reģistrēti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības un akvakultūras dzīvnieku, to ganāmpulku un novietņu reģistrēšanas kārtību.

Jāatzīmē, ka daļēji šīs summas tiks atgūtas no Eiropas Savienības budžeta līdzekļiem. Eiropas Parlamenta regula paredz, ka dalībvalstij tiek pārskaitīts līdz 75% no iztērētajiem līdzekļiem kompensāciju izmaksai dzīvnieku īpašniekiem par tām dzīvnieku infekcijas slimībām, par kurām ar Eiropas Komisiju ir saskaņotas uzraudzības un apkarošanas programmas. Kompensācijas lauksaimniecības dzīvnieku īpašniekiem izmaksās Lauku atbalsta dienests.