„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+7.0 °C
apmācies

Sods par kukuļdošanu

Bulgārijas pilsonim, pret kuru šogad aprīlī tika uzsākts kriminālprocess par kukuļdošanu, ar Krāslavas rajona prokuratūras prokurora priekšrakstu piemērots naudas sods 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 4300 eiro.

Jau informējām, ka 1992. gadā dzimušais vīrietis par mēģinājumu "uzpirkt" robežsargus tika aizturēts 14. aprīlī Pāternieku robežkontroles punktā. Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja, ka Bulgārijas pilsonis vada transportlīdzekli, būdams alkohola reibumā – viņa izelpā konstatētas 1,13 promiles alkohola. Lai uz notikuma vietu netiktu izsaukta Valsts policija, vīrietis robežsargiem piedāvāja kukuli.

Par kukuļdošanu pret 1992. gadā dzimušo Bulgārijas pilsoni tika uzsākts kriminālprocess un lietas materiāli nosūtīti Krāslavas rajona prokuratūrai ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu pret aizdomās turēto Bulgārijas pilsoni.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru, saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu, draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods 10 līdz 2000 Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.