„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Skolēnu karte transportā būs “jānopīkstina”

„Pilsētnieka kartes” ieviešanas pirmajā kārtā paredzēts ieviest „Skolēna karti”, kas sākotnēji tiks izmantota braucienu uzskaitei sabiedriskajā transportā, „Latgales Laikam” pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Šāds solis tiks sperts, lai varētu precīzāk noteikt pārvadātājam piešķiramās pašvaldības dotācijas apmēru. Nākamajā kārtā paredzēts nodrošināt arī skolēnu bezmaksas ēdināšanas uzskaiti skolās, lai maksāts tiktu par faktisko pakalpojuma apmēru.

Braucienu uzskaitei kā viens no risinājumiem ir piedāvātas pārvietojamās kontrolierīces, kas būs pie “Daugavpils satiksmes” darbiniekiem, konduktoriem. Skolēns pienāks un nopīkstinās pie šīs ierīces savu karti, tādējādi fiksējot braucienu. 

Patlaban „Pilsētnieka kartes” tehniskais piepildījums tiek apspriests. Deputātiem plānots piedāvāt konceptuālu risinājumu, kas paredz “Pilsētnieka kartes” piesaisti bankas kartei. „Rīdzinieka karte”, kā zināms, nav piesaistīta kredītiestādei.

Tehniskās specifikācijas, iepirkumu procedūras, iespējamie risinājumi tiks apspriesti tuvākajā laikā, piedaloties attiecīgajiem speciālistiem, kuri darbosies pie tehnisko risinājumu izstrādes.