„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpilī izveidos jaunus šķiroto atkritumu savākšanas punktus

Ņemot vērā pašvaldības iedzīvotāju pozitīvas atsauksmes par pilsētā izveidoto un ieviesto šķiroto atkritumu savākšanas sistēmu, ir nolemts līdz šī gada jūnijam Daugavpils pašvaldības administratīvajā teritorijā izveidot 32 jaunus šķiroto atkritumu savākšanas punktus, tādējādi palielinot to skaitu līdz 100, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Daugavpilī SIA “Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija” (AADSO) uzsāka 2017. gada 1. oktobrī un, saskaņā ar noslēgtā līguma nosacījumiem, ieviesa pašvaldības teritorijā dalīto atkritumu vākšanu. Konteineri atkritumu dalītajai vākšanai tika uzstādīti pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību teritorijā, kā arī izvietoti lielākajos pašvaldības mikrorajonos.

Patlaban Daugavpilī 68 vietās ir izvietoti konteineri dalīto atkritumu vākšanai, piedāvājot atsevišķus konteinerus stikla iepakojumam, pārējam iepakojumam (papīrs/kartons) un PET, plastmasas un skārda iepakojumam.

Šķirošanas sistēmas uzlabošanai AADSO sadarbojas arī ar partneriem. Šīs sadarbības rezultātā 2018. gada vasarā pilsētā tika uzstādīti speciāli zvanaveida konteineri, kas paredzēti stikla iepakojuma savākšanai. Šie specializētie konteineri pilsētā patlaban ir izvietoti 29 vietās.

Kopš 2018. gada oktobra AADSO piedāvā privātmāju sektora iedzīvotājiem arī pakalpojumu, kas paredz, ka mēneša otrajā un ceturtajā nedēļā, atkarībā no konkrētā mikrorajona apkalpošanas dienas, ir iespēja bez maksas atstāt pretī savam namīpašumam jebkura izmēra un tilpuma maisu ar mājās sašķirotiem atkritumiem, kas derīgi tālākai pārstrādei.

Kopš brīža, kad AADSO ieviesa pašvaldībā dalīto atkritumu vākšanu, Daugavpils pašvaldībā ir savāktas 143 tonnas dažāda veida otrreiz pārstrādājama materiāla, tostarp 41 tonnas papīra/kartona, 72 tonnas stikla iepakojuma, 19 tonnas jauktā iepakojuma un 11 tonnas koka iepakojuma.