„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+12.3 °C
skaidrs laiks

Apbalvojumi par augstiem sasniegumiem mācībās RU

Maijā Daugavpils skolas apkopo pagājušā mācību gada rezultātus. Izglītības pārvalde (IP) tradicionāli apbalvo labākos un panākumiem bagātākos skolēnus un viņu skolotājus.

IP apbalvojumu šogad saņēma 185 pilsētas skolu audzēkņi. Viņi visi ir kļuvuši par starptautisko, valsts, reģionālo un novada olimpiāžu laureātiem, kā arī piedalījušies zinātniskās konferencēs un debatēs, guvuši labus panākumus mūzikas konkursos un sporta sacensībās.

Par uzvaru dažādās olimpiādēs apbalvojumus saņēma 48 skolēni. Par piedalīšanos zinātniskajās konferencēs Latgalē un Latvijā apbalvoti 18 audzēkņi. Viena no viņiem, Krievu vidusskolas – liceja audzēkne Elīna  Meinarte saņēma arī Daugavpils Universitātes speciālbalvu par zinātniskiem  sasniegumiem. DU rektore Irēna Kokina, pasniedzot balvu, pauda cerību, ka skolēni drīzumā kļūs par augstskolas studentiem un pastāstīja par jaunajām DU programmām. Visvairāk goda rakstu saņēma liceja audzēkņi. Elīna Meinarte, Vinsents Sivačovs un Anna Fedotova pastāstīja „Latgales Laikam” – kad ir interesanti, nav sarežģīti savienot mācības ar vaļasprieku un pareizi sadalīt savu laiku. Apbalvojumi viņiem ir savdabīgs rezultātu apkopojums un motivācija. Apbalvojumi motivē arī PIKC „Daugavpils tehnikums” audzēknes Annu Maļinovsku, Sabīni Orlovsku, Juliānu Ignatjevu, Silviju Gritāni un Ēriku Tarakanovu. Jaunietes atzīmēja, ka gan mācībās, gan frizieres profesijas apgūšanā viņas vēlas virzīties uz priekšu, paaugstināt kvalifikāciju utt.

 

Visu rakstu lasiet 21. maija numurā.