„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

Un atkal 0:3

„Daugavpils” otrajā spēlē pēc kārtas zaudēja ar rezultātu 0:3. Brīvdienās daugavpilieši nespēja radīt pretestību pašreizējiem čempioniem – komandas „Rīga” futbolistiem, bet 22. maijā zaudēja atkal – šoreiz „Ventspilij”.

Laukumā viesi izskatījās organizētāki. Ātri pārvietojās uz centru, lai gan bīstamas situācijas pie Daņilas Kučera sargātajiem vārtiem neizveidoja. „Ventspils” lēnām „ieskrējās” un 23. minūtē guva vārtus.

Savukārt „Daugavpili” var uzslavēt par centību. Salīdzinājumu ar „Ventspili”, laukuma saimnieku darbība laukumā izskatījās samocīta, piesardzība robežojās ar bailēm. Daugavpilieši uz pretinieku soda laukumu lauzās gluži kā caur meža biezokni, cenšoties atrast pareizo virzienu.

Centrā spēle neveicās, bija daudz piespēļu atpakaļ, savukārt flangi izskatījās noguruši. Uzlabot spēli centās Vugars Askerovs. Viņš izveidoja vairākus momentus, taču „Ventspils” aizsardzības spēlētāji bija ātrāki.

Pēc šī zaudējuma „Daugavpils” noslīdējusi uz piekto vietu, bet „Ventspils” tagad ir ceturtajā pozīcijā. Otrajā aplī komanda ir nostabilizējusies, spēlēji demonstrē aizvien labāku sniegumu.   „Daugavpilij” katrā nākamajā kārtā gūt punktus būs aizvien grūtāk.

Pirmajā aplī, piedzīvojot zaudējumu spēlē ar „Rīgu” (0:1), varēja nožēlot, ka neizdevās nospēlēt neizšķirti un pat izcīnīt trīs punktus, tagad ir jāatzīst, ka pretinieks ir galvastiesu pārāks un rezultāts un likumsakarīgs. Tas pats sakāms arī par spēlēm ar „Ventspili”. Neizšķirts izbraukumā – 1:1 ir labs rezultāts. Taču zaudējums šajā spēlē pierāda, ka nostiprināties turnīra tabulas augšdaļā būs ļoti grūti.

Visu rakstu lasiet 24. maija numurā.