„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Lūznavā notiks pirmais Baltijas džeza festivāls

No 28. līdz 31. augustam Rēzeknes novada Lūznavas muižā notiks pirmais Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”, kura mērķis ir veicināt interesi par džeza mūziku, rosināt topošo un esošo džeza mūziķu sadarbību, kā arī izdzīvot džeza mūzikas burvību Latgalē, īpašajā Lūznavas muižas kompleksa vidē. Līdz 15. jūnijam ir  izsludināta pieteikšanās festivāla meistarklasēm, kurās aicināti piedalīties džeza mūzikas interesenti – mūzikas skolu un augstskolu studenti, topošie mūziķi un citi džeza entuziasti no trim Baltijas valstīm. Festivālā notiks meistarklases džeza mūzikas profesionāļu vadībā, vakaros paredzētas festivāla dalībnieku kopīgas džema sesijas, kā arī džeza mūzikas koncerti.

Ideja par džeza festivālu radās pērn septembrī, izveidojot Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā Džeza mūzikas nodaļu, kuras vadību uzņēmās džeza mūziķis, komponists Toms Lipskis. Viņam arī radās doma veidot džeza festivālu Lūznavā.

Diemžēl rudenī Toms pāragri devās mūžībā, bet, godinot viņa iesākto darbu un veltot festivālu Toma Lipska piemiņai, no 28. līdz 31. augustam Lūznavas muižā notiks pirmais Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”, kura devīze ir “Turpinājums!”.

Interesentiem līdz 15. jūnijam jāaizpilda pieteikuma anketa, kas atrodama Lūznavas muižas mājaslapā.