„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Rekonstruēs Rīgas ielas posmu

Šovasar sāksies Rīgas ielas pārbūves darbi posmā no Cietokšņa ielas līdz Ģimnāzijas ielai. Sārtas zirgkastaņas, puķu kastes, dažādu formu soli un citi jaunumi rotās Rīgas ielu pēc rekonstrukcijas, kuru ieplānojusi Daugavpils pašvaldība par saviem budžeta līdzekļiem.

Pirms četriem gadiem Daugavpils iedzīvotāji varēja piedalīties minētā Rīgas ielas posma rekonstrukcijas publiskajā apspriešanā, bet šogad tiks realizēts projekts ar nelielām izmaiņām, uzsver Daugavpils ainavu arhitekte Anna Boroduļina.

Pamatojot rekonstrukcijas nepieciešamību, viņa atzīst, ka Rīgas ielas posms no Cietokšņa līdz Ģimnāzijas ielai ir morāli un funkcionāli novecojis, tā zonējums ierobežo gājēju kustību un funkcionāli neveido turpinājumu Rīgas ielas promenādei, kā arī ierobežo veiksmīgu gājēju pārvietošanos šajā posmā. Turklāt tas atrodas pilsētas centrā un ir nozīmīga kustības infrastruktūra, tāpēc tika pieņemts lēmums rekonstruēt šo ielas posmu, proti, turpināt gājēju ielas promenādi, veidojot saikni ar Vienības laukumu. „Kad darbi noslēgsies, tā būs funkcionāla, mūsdienīga ārtelpa, kas vērsta uz gājēju kā galveno šīs publiskās infrastruktūras izmantotāju,” skaidro Anna.

Visu rakstu lasiet 24. maija numurā.