„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Par 60 000 eiro kukuļa ņemšanu – trīs ar pusi gadi cietumā RU

Zemgales rajona tiesa Jēkabpilī atzinusi bijušo Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieku Vjačeslavu Širjakovu par vainīgu 60 000 eiro kukuļa ņemšanā un piespriedusi viņam brīvības atņemšanu uz trīsarpus gadiem. V. Širjakovam uz trim gadiem atņemtas arī tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus valsts un pašvaldības iestādēs un uzņēmumos, kā arī noteikta policijas kontrole uz vienu gadu. Laiku no 2013. gada 1. februāra līdz 2013. gada 3. jūnijam, ko V.Širjakovs pavadījis aizturēšanā un apcietinājumā, tiesa nolēmusi ieskaitīt Brīvības atņemšanas soda termiņā.

Bijusī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova “Latgales Laikam” nevēlējās sniegt komentārus sakarā ar tiesas lēmumu, kurš paredz viņas toreizējam vietniekam V.Širjakovam triju ar pusi gadu cietumsodu par 60 000 eiro kukuļa ņemšanu.

Savukārt bijušais Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, komentējot cietumsoda piemērošanu V.Širjakovam, “Latgales Laikam” akcentēja, ka V.Širjakovs ir sodīts kā pašvaldības amatpersona, par nelikumīgām darbībām saistībā ar līguma slēgšanu par labu kādam pašvaldības pasūtījumos.

Viņš arī pauda aizdomas, ka šādā veidā pašvaldībai nav nodarīts materiālais zaudējums. Taču pašreizējā Daugavpils domes vadība pēdējos divus gadus neko nav darījusi, lai šo zaudējumu apzinātu un mēģinātu to atgūt. Lāčplēsis neizslēdza, ka firmas, kurām par labu ir slēgti līgumi, bijušas saistītas ar “Saskaņu”, kuras pārstāvis bija arī V. Širjakovs.

Visu rakstu lasiet 28. maija numurā.