„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Kalupes futbolistiem uzvara

Dagavpils novada dome

Nedaudz negaidīti “Viensviens” Latvijas kausa izcīņas futbolā nākamajā kārtā iekļuvusi “Kalupe/Daugavpils novads”, kas izbraukumā ar 2:1 pieveica “AFA Olaini”. Olainieši rezultātu atklāja jau mača otrajā minūtē, kad precīzs bija Daniels Čiorinke Almeida Gomide, tomēr mājinieku prieki nebija pārāk ilgi, jo jau pēc sešām minūtēm Pāvels Maļinovskis „Kalupes/Daugavpils novads” labā panāca izlīdzinājumu 1:1.

Otrajā puslaikā spēles protokolā biežāk izcēlās „Kalupe/Daugavpils novads“, kas neveica nevienu maiņu, taču tā vietā nopelnīja trīs dzeltenās kartītes un guva vārtus. Uzvaru nesošais raidījums 65. minūtē padevās Emīlam Bērziņam (2:1). Latvijas otrās līgas Austrumu zonas vidusdaļas Kalupes komandai bija izdevies pieveikt vienu no Rietumu zonas līderēm “Olaini”, kas vēl pirms dažiem gadiem piedalījās pārspēlēs par iekļūšanu Virslīgā.

Pirmās kārtas stadijā Latvijas kausa izcīņā iesaistījās kopumā 27 komandas, kuras ikdienā spēlē Latvijas otrās līgas čempionātā vai ir Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedri – 16 no tām bija paredzēts aizvadīt spēles, bet 11 tika uzreiz ielozētas otrajā kārtā, kur sacensībās iesaistīsies arī pirmās līgas vienības. Pēc tam 28 komandas otrajā posmā aizvadīs divas kārtas, noslēgumā noskaidrojot septiņas vienības, kuras iekļūs astotdaļfinālā, kurā jau iesaistīsies arī “Optibet” Virslīgas komandas.

“Alberts”, “Lielupe”, “Līvāni”/”LīvMet”, “Tente”/SFS, KEIKO, “Madona”, “Nikers”, “Ghetto”, Mārupes SC, Albatroz SC un “Lubāna”/”Degumnieki”/MBJSS komandām pirmajā kārtā nebūs jāsacenšas.

Pērn finālspēle notika Nacionālajā stadionā “Daugava”, pirmoreiz vēsturē triumfējot “Riga” komandai, kas pēcspēles sitienu sērijā uzveica “Ventspili”. Visu laiku titulētākā Latvijas kausa komanda ar astoņiem tituliem ir “Skonto”, bet tai ar septiņiem tituliem seko “Elektrons”, “Ventspils” un “ASK Rīga”. No vēl eksistējošajām vienībām trešā labākā ir četras reizes uzvarējusī “Jelgava”.

 “Viensviens” Latvijas kausa fināls 26. oktobrī ir gaidāms Jelgavā.