„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.0 °C
daži mākoņi

Daudzstāvu namu pagalmus rotā paradīzes dārziņi RU

Pavasarī daži Daugavpils daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji ierīko savā pagalmā un pie mājām skaistas puķu dobes, lai būtu prieks gan pašiem, gan apkārtējiem. Tiesa, šādu vietu pilsētā pagaidām vēl ir pavisam maz.

Tirgošanās ir nevietā

Cietokšņa iedzīvotājam pensionāram Vladislavam Krauklim piemīt skaistuma izjūta. Gandrīz četrdesmit gadus viņš nostrādāja par šoferi, bet tagad pie savas daudzdzīvokļu mājas kopā ar kaimiņiem veido paradīzes stūrīšus, nežēlojot nedz naudu, nedz laiku.

„Kad runa ir par savas mājas apkārtnes sakārtošanu, tirgošanās ir nevietā. Vai tad ir grūti izveidot puķu dobi un kopt to? Izej pagalmā, paskaties uz krāšņajām puķēm – un uzreiz uzlabojas noskaņojums! Jārūpējas par dvēseli, lai tā priecātos,” ir pārliecināts Vladislavs.

Vladislavs nopirka puķes, atveda akmeņus un ierīkoja puķu dobes. Perspektīvā plāno puķu dārzu dažādot un paplašināt. Viņa piemēram sekoja arī citi kaimiņi, iestādot puķes.

„Latgales Laika” reportierim nācās gana ilgi staigāt pa pilsētu, līdz izdevās atrast mājas ar iekoptiem puķu dārziņiem. Pie dzīvojamajiem namiem galvenokārt aug zāle, pavīd pa kādai  aizaugušai puķu dobei, dažviet mētājas atkritumi.

Vienības ielā 32, piecstāvu nama pagalmā, mēs satikām Marinu, kura pastāstīja, kā tapa viņas puķu dobe: „Man patīk rakņāties zemē un kopt puķes. Vasarnīcā palika pāri stādi, nebija kur tos likt.” Un tā Marina nolēma iestādīt puķes pie savas mājas, turklāt pa viņas dzīvokļa logiem puķu dobe ir labi redzama: „Varu uz to palūkoties jebkurā laikā, un sirdī ielīst prieks.” Kaķene Musja ir pienācīgi novērtējusi saimnieces darbu un bieži labprāt guļ puķu dobē. Skaisti stādījumi ir arī līdzās Marinas dārziņam, tāpēc starp kaimiņiem nav nesaskaņu,” viņa bilst.

Visu rakstu lasiet 31. maija numurā.