„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. oktobris
Ceturtdiena
Elza, Ilizana
+7.2 °C
apmācies

Daugavpils reģionālā slimnīca strādā līdzekļu deficīta apstākļos

Autora foto

SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca” (DRS) finansiālais stāvoklis ir nestabils, tai nākas strādāt līdzekļu deficīta apstākļos, „Latgales Laiks” noskaidroja Daugavpils pašvaldībā.

Slimnīcas uzkrātās saistības un kārtējās izmaksas būtiski pārsniedz iestādes apgrozījumu. Līdzīgas tendences bija vērojamas arī iepriekš, taču situācija tika stabilizēta, kapitālsabiedrības dibinātājiem piešķirot slimnīcai papildu atbalstu. Par slimnīcas nestabilo finansiālo stāvokli tās vadība ir informējusi arī uzņēmuma kapitāldaļu turētājus -- Daugavpils domi, Daugavpils novada domi, Ilūkstes novada domi un Rīgas Stradiņa universitāti.

Veselības ministrijas šī gada budžets ir sadalīts pa plānošanas pozīcijām un rezerves līdzekļu nav. Līdz ar to vienīgā cerība kapitālsabiedrības deficīta segšanai, pamatojoties uz pārstrādes rādītājiem, ir citu ārstniecības iestāžu neapgūto līdzekļu piesaiste. Tāpat pastāv risks, ka slimnīca noteikto programmu ietvaros, nespējot nodrošināt nepieciešamo pakalpojumu apjomu, varētu pazaudēt daļu no valsts budžeta finansējuma.

 

Visu rakstu lasiet 7. jūnija numurā.