„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Apbalvoti konkursa “Dinamiski augošs uzņēmums” uzvarētāji

Autora foto

Otrdien, 11. jūnijā, Daugavpils domē tika paziņoti konkursa “Dinamiski augošs uzņēmums” rezultāti un pasniegti pateicības raksti un dāvanas tā uzvarētājiem.

Daugavpils dome izsludināja konkursu šī gada martā ar mērķi  apzināt un sumināt uzņēmumus, kas pēdējos trijos gados ir veikuši nozīmīgu ieguldījumu pilsētas sociālekonomiskajā attīstībā, kā arī veicināt attīstībā esošo uzņēmumu atpazīstamību pašvaldības, reģiona un Latvijas mērogā, tādējādi sekmējot Daugavpils pilsētas kā uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides popularizēšanu potenciālajiem investoriem.

Pieteikties konkursam uzņēmumi varēja divās kategorijās: ražošanas uzņēmumi ar privāto kapitālu un pakalpojumu sniegšanas uzņēmumi ar privāto kapitālu. Izvērtējot dalībniekus, tika ņemti vērā iesniegtie dati par uzņēmuma darbību laika posmā no 2016. līdz 2018. gadam.

Ražošanas uzņēmumu grupā uzvarēja SIA “Rital D”. Uzņēmumā ir radīti ap 30 jauni gaļas un zivju konservu veidi, izveidots jauns konservu iepakojums (tūbiņas) un, sadarbībā ar zinātnes iestādēm, radīts jauns ES normatīviem atbilstošs  produkcijas sterilizācijas veids.

Aļona Radiloveca, SIA “Rital D”

 

Otrajā vietā ierindojās SIA “Zieglera mašīnbūve”, kurā radīti jauni produkcijas veidi – mājas uz riteņiem, pick-up mājas, jauni lauksaimniecības tehnikas veidi un piekabes tās pārvadāšanai. Uzņēmums aktīvi piedalās ES finansētajos ēku siltināšanas projektos, tādējādi samazinot emisijas.

Godpilnā trešā vieta šoreiz piešķirta SIA “SMD Baltic”. Pilsētā ir radīts jauns elektronikas uzņēmums, kas izmanto jaunākās elektronikas plašu montēšanas un testēšanas tehnoloģijas.

Pakalpojumu sniegšanas uzņēmumu grupā uzvarēja SIA “Stream Labs”. Uzņēmums ir izstrādājis jaunu programmatūru, kā arī video uztveršanas un raidīšanas kartes bez analogiem tirgū, un izveidojis tehniskā atbalsta grupu uzņēmuma produktiem.

Pēteris Zeps, SIA “Stream Labs”

 

Otrajā vietā -- SIA “FDA service”. ES radītās tehnoloģijas tiek izmantotas, lai tīrītu logus un stikla fasādes lielā augstumā, neizmantojot dārgus pacēlājus vai sastatnes, sistēma ir ekoloģiska, jo attīra izmantoto ūdeni un atgriež procesā.

Speciālbalvu par jaunu tehnoloģiju ieviešanu pārtikas ražošanas nozarē saņēma AS “Latvijas maiznieks”, bet par jauna ražošanas virziena attīstību Daugavpilī (kosmētikas līdzekļu ražošana) -- SIA “Gartda”.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs pateicās uzņēmējiem par paveikto, radot jaunas darbavietas un piesaistot kvalificētus speciālistus, un apliecināja, ka pašvaldība arī turpmāk, atbalstot uzņēmējus, veiks ieguldījumus pilsētas infrastruktūras modernizēšanā un attīstībā, kā arī turpinās organizēt biznesa konferences un izstādes.

Savukārt uzņēmumu pārstāvji apliecināja savu gatavību arī turpmāk strādāt Daugavpils izaugsmes labā, kā arī vēlēja pievērst īpašu uzmanību izglītības attīstībai, lai nodrošinātu iedzīvotāju konkurētspēju darba tirgū.

Apmaksāta publikācija