„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+1.6 °C
daži mākoņi

Daugavpils novada svētki šogad notiks Juzefovas muižas parkā

www.daugavpilsnovads.lv

Deviņus gadus, kopš Daugavpils novada dome organizē novada dienu svētkus, to kulminācija piedzīvota Daugavpilī ar zemnieku un amatnieku produkcijas tirdziņu un vietējo, kā arī viesu priekšnesumiem Rīgas ielā. Šogad lemts par jaunu svētku norises vietu, laiku un formātu – Daugavpils novada dienas noslēgsies Naujenes pagasta Juzefovas muižas parkā 24. augustā.

Jautājums par to, kur un kā svinēt nākamos novada svētkus, aktualizējās jau pērn, kad noslēdzās piecus gadus ilgušais Daugavpils novada goda aplis – organizējot ekskursijas un veidojot īpašas priekšnesumu programmas, iepazīti 19 novada pagasti. Toreiz pasākuma mērķis bijis prezentēt novadu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Tagad apspriestas vairākas iespējamās svētku norises vietas, tai skaitā Medumu parks, Kalkūnes ciems, bet izlemts tos organizēt Juzefovas muižas parkā, apstiprina Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika. Šobrīd darba grupa domē strādā pie pasākuma programmas izstrādes.