„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.3 °C
apmācies

Nepieciešama palīdzība cīņai ar smagu slimību RU

Foto no interneta

Inesa Anaņko trīsdesmit gadus vada Sventes pagasta bibliotēku un novadā ir pazīstama ar savu entuziasmu un dzīvesprieku. Pirms gads viņai tika uzstādīta diagnoze – akūta limfoleikoze. Pēc daudzajiem ārstēšanās mēnešiem un ķīmijterapijas kursiem drīzumā viņai jāveic cilmes šūnu transplantācija. Savukārt pēc operācijas būs jāiziet ilgstoša medikamentoza ārstēšana, un pašlaik Inesai nepieciešama materiāla palīdzība.

Pašlaik I. Anaņko atrodas Viļņā un gatavojas operācijai. Pēc cilmes šūnu transplantācijas uzturošajā terapijā Inesai ārstu konsīlijs nozīmējis zāles, kuras jālieto veselu gadu. Diemžēl šīs zāles ir tikai daļēji valsts kompensētas, tādēļ Inesai ik mēnesi pašai jāmaksā 2087,40 eiro, bet kopā 12 mēnešu kursam nepieciešami 25 048,80 eiro. (Kopējā summa par zālēm ir aptuveni 39 tūkstoši eiro, 14 tūkstošus eiro no kuras segs valsts.) Turklāt, tā kā šeit šādas operācijas neveic, Latvija apmaksā gan operāciju, gan sagatavošanos tai.

Labdarības projekts Inesai Anaņko atvērts portālā ziedot.lv (var atrast vietnes pirmajā lapā, aktuālo projekta sadaļā). Lai gan tas iesākts nesen, maija beigās, Inesas meita Ilona Anaņko pastāstīja, ka savākti jau vairāk nekā 7000 eiro. „Šīs summas pietiks sākumam, aptuveni trim mēnešiem,” saka Ilona. Anaņko ģimene jau ir pārliecinājusies par cilvēku atsaucību un labestību. „Kad mātei bija nepieciešamas asinis pārliešanai, lūgumam atsaucās vairāk nekā 160 cilvēki visā Latvijā,” stāsta Ilona. Viņa saka, ka tagad saprot, cik tas ir svarīgi – nodot asinis, un ārsti ne velti aicina darīt to regulāri.

Viļņā ar Inesu strādā psihologs, taču, kā atzīmēja Ilona, viņas māte ir stiprs cilvēks, noskaņota pozitīvi, un ar tuvinieku un radinieku palīdzību turas un cīnās ar slimību.

Mēs varam palīdzēt ģimenei cīnīties ar slimību.