„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+8.0 °C
apmācies

Krāslaviešiem nepieciešams specializētais transports

Autores foto

Krāslavas novada personas ar invaliditāti un pensionāri ir biežākie ciemiņi Sociālajā dienestā, viņi konsultējas galvenokārt par sociālajiem pakalpojumiem, piemēram, iestāšanos sociālās aprūpes institūcijā, pakalpojuma „Aprūpe mājās” piešķiršanu, tehnisko palīglīdzekļu noformēšanu, asistenta pakalpojuma nodrošināšanu, specializētā transporta pieejamību, materiālo palīdzību u.c., stāsta Krāslavas novada Sociālā dienesta vadītāja Vija Bārtule.

Palīgā aicina asistentu

Arvien biežāk personas ar invaliditāti jautā sociālajiem darbiniekiem par automašīnu ar pacēlāju, jo ratiņkrēslā ir grūti tikt no mājām uz ārstniecības iestādi. Krāslavas novada pašvaldība ES finansējumam pieteikusi projektu par specializētā transporta iegādi.

Tāpat cilvēki ar 1. un 2. grupas invaliditāti piesaka asistentu, kurš palīdz apmeklēt ne tika ārstniecības iestādes, valsts institūcijas, bet arī kultūras pasākumus. 2018. gadā novadā strādāja 61 asistents, bet šogad -- 60. „Tas ir ļoti pieprasīts pakalpojums. Kāda kundze ar redzes invaliditāti, asistenta pavadīta, apmeklē Latvijas Neredzīgo biedrības Daugavpils teritoriālo nodaļu un Daugavpils poļu kultūras centru, darbojas katoļu draudzes valdē,” saka V. Bārtule.

 

Visu rakstu lasiet 14. jūnija numurā.