„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. maijs
Otrdiena
Enriko, Henriete, Henrijs, Jete
+2.6 °C
apmācies

Baltkrievijas un Latvijas uzņēmēji atbalsta loģistikas centru Pātarniekos

Krāslavas novada pašvaldība parakstīja sadarbības līgumu ar Baltkrievijas uzņēmuma „Beltamožservis” Vitebskas filiāli par sadarbību loģistikas pakalpojumu jomā ar mērķi piesaistīt un attīstīt kravu plūsmas caur loģistikas centru, kas top Piedrujas pagasta Pātarniekos.

Loģistikas centra izveides projekta eksperts Ivars Zālītis pastāstīja, ka līgums paredz sadarbību jaunu loģistisko pakalpojumu organizēšanā un ieviešanā un kravas plūsmu palielināšanā Pātarniekos.

Tāpat Krāslavas novada dome ir parakstījusi ar Latvijas uzņēmējiem divus zemes nomas līgumus par 5 ha iznomāšanu uz 30 gadiem (parka kopējā platība būs 25 ha), savukārt uzņēmēji apņēmās izveidot ne mazāk kā 10 darba vietas un nodrošināt tās vismaz 10 gadus. Uzņēmēji iznomātajā teritorijā drīkst attīstīt ražošanas, pārstrādes, loģistikas u.c. pakalpojumus.

Tā kā Loģistikas centrs atrodas Latgales Speciālās ekonomiskās zonas reģionā, tad uzņēmēji, saņemot statusu, saņems arī nodokļu atlaides (līdz 80% NĪN un UIN). Tiem uzņēmējiem, kuri iegūs brīvās zonas statusu, ievedot kravas no Baltkrievijas vai citām valstīm, nebūs jākārto vairākas formalitātes, piemēram, netiks prasītas bankas garantijas utt.

Visu rakstu lasiet 18. jūnija numurā.