„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. maijs
Sestdiena
Ēriks, Inese, Inesis
+20.3 °C
skaidrs laiks

Preiļu parkā atklās jaunos tenisa kortus

22. jūnijā Preiļu pilsētas parka aktīvās atpūtas zonas teritorijā svinīgā gaisotnē vienlaikus tiks noslēgti divi projekti – tiks atklāti nule renovētie Preiļu muižas parka galveno vārtu stabi un jaunie tenisa korti.

Preiļu novada domes speciāliste Jolanta Upeniece pastāstīja, ka pirms atjaunošanas darbu uzsākšanas puslīdz bija saglabājušies tikai trīs vārtu stabi, ceturtais vārtu stabs bija sagruvis. Šie vārti ir uzskatāmi par vecāko parka būvi, kura vēl ir saglabājusies līdz mūsdienām. Tā kā parka pagalma parādes vārti ir celti krietni agrāk nekā smailloka sarkano ķieģeļu vārti Raiņa bulvārī un Pils ielas pusē, tāpēc vizuāli tie būtiski atšķiras. Vārtu stabu restaurācija izmaksāja 15 600 eiro. Restaurācijas darbi muižas vārtiem tika līdzfinansēti no Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes un pašvaldības līdzekļiem.

Savukārt jaunizveidotajos tenisa kortos norisināsies paraugspēle, kurā savu meistarību apliecinās Latvijas Tenisa savienības un Starptautiskās Tenisa federācijas sertificēts tenisa treneris Andrejs Krūmiņš kopā ar jaunajiem tenisa spēles lietpratējiem – Andreju Krūmiņu junioru, Dignu Konovalovu, Oskaru Dzērvīti un Paulu Kapaču.

Tenisa korti tapuši Latvijas valsts budžeta finansētās mērķprogrammas “Veselīga dzīvesveida aktivitāšu veicināšana Latgalē” projektā. Turpmāk korti nodrošinās iespēju organizēt dažāda mēroga sacensības un dos iespēju Preiļu un apkārtnes iedzīvotājiem un viesiem trenēties tenisā un aktīvi pavadīt brīvo laiku. Tenisa kortu izbūve izmaksāja 96 113 eiro. Projekts īstenots par Latgales reģiona attīstības aģentūras un pašvaldības līdzekļiem.