„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Krāslavas novadā notika pirmās pļaušanas sacensības

15. jūnijā Skaistas pagasta z/s „Druviņi” dāboliņa laukā 8 pagastu komandas sacentās Krāslavas novada pļaušanas sacensībās, kas notika pirmo reizi.

Lai gan saule cepināja ne pa jokam, tomēr trīs pļāvēji katrā komandā tiesnešu ierādīto pļavas taisnstūrīti (aptuveni 5x6,5 m) nopļāva 2--4 minūtēs. Tika vērtēta arī kvalitāte, tostarp vāla taisnums, tomēr cīņa notika punkts punktā, atzina tieneši, tāpēc balvas tika piešķirtas visām komandām. Proti, uzvarētājiem -- Krāslavas, Kombuļu un Indras pagasta pļāvējiem, otrās vietas ieguvējai -- Izvaltas, Kaplavas un Kalniešu pagasta komandai un trešās vietas ieguvējai -- Skaistas un Ūdrīšu pagasta komandai.

Savukārt individuālajās sacensībās, kas notika 6x4,5 m lielos lauciņos, triumfēja Ūdrīšu pagasta pļāvēji Staņislavs Ūdrišs, Māris Jurāns un Artūrs Pavļukevičs. Ar speciālām balvām godalgota Kaplavas saimniece Jeļena Maļinovska, Skaistas pagasta saimnieks Sandris Ungurs, kā arī Indras pagasta komanda -- Anatolijs Klimanis, Jevgeņijs Bārtulis un Pēteris Koleda. 

Māris Jurāns, pabeidzis savu pļāvumu un nedaudz atvilcis elpu, atzinās, ka pirmo reizi izmantoja izkapti, bet ikdienā ņem palīgā trimeri. „Nav jau viegli pļaut gan tā, gan tā, bet zāle ir jānopļauj,” teica Māris.  

Pēc tam visi devās uz Skaistas parku, kur sportoja neformālās spēlēs un atpūtās zaļumballē. Komandas saņēma pļāvēja cienastu -- maizi, speķi un sieru. Savukārt pasākuma idejas autore Viktorija Lene tika sveikta ar īpašu balvu -- dekoratīvu koku, kuru pasniedza tiesneši -- 13. Saeimas deputāts Jānis Dūklavs un Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, ar novēlējumu pļaušanas sacensības rīkot katru gadu.